CALÇOTS

El plat de “Calçots rostits al foc” és un plat típic de la cuina catalana, que consisteix en cebes tendres i allargades anomenades calçots, que són rostides a la brasa o al foc fins que queden caramelitzades per fora i
suaus per dins.

Per a la seva preparació, es trien calçots de primera qualitat, procedents de Valls, una comarca de Catalunya coneguda per la seva producció de calçots. Es col·loquen sobre el foc i es van girant fins que quedin ben rostits per fora.

Un cop els calçots estan cuits, es retiren del foc i s’envolten en paper de diari perquè cogui la part interior. Es serveixen en una taula llarga perquè els comensals els puguin gaudir amb les mans.

Acompanyant els calçots, es sol servir amb salsa per calçots elaborada amb ingredients mediterranis, com ara ametlles, oli d’oliva, tomàquets, alls i pebres. La salsa té una textura cremosa i un gust intens i complex
que combina perfectament amb la dolçor suau dels calçots.

El plat de “Calçots rostits al foc” és una opció perfecta per als amants de la cuina tradicional catalana, que volen gaudir dels sabors autèntics de la regió.

Necessites ajuda?